Introtur i Søhøjlandet

Lørdag d. 27 mødtes kommende medlemmer af foreningen til introtur i Søhøjlandet ved Silkeborg. Foreningen havde i denne anledning fået lov at låne shelters samt klasselokaler af Himmelbjergegnens natur- og idrætsefterskole, og holdet mødtes kl. 10.00 på skolens sportsplads. Af de fremmødte var 14 nye medlemmer samt Henrik og Robert. Efter en kort præsentationsrunde gik turen ind mod lejrpladsen. Robert, der havde overnattet fra fredag, havde brugt aftenen på at hænge presenninger op over bålpladsen, så lejren kunne modstå de regnskyl, som YR havde været så flinke at varsle.

Efter en kort frokost gik turen med rygsæk ud i Søhøjlandet. Bakkerne i silkeborgområdet er ikke til at spøge med, og flere måtte da også en tur på røven ned at de lerglatte skrænter. Men humøret var højt, og efter en del højdemeter rundede vi Himmelbjerget. Med lidt god fantasi var vi en del, der blev enige om, at området godt kunne minde om noget man finder i Sydnorge.

Efter et gruppebillede gik turen videre. Ruten førte os ned til Julsø, hvor vi kunne nyde et længere stræk uden bakker og med udsigt over søen. Efter godt 8 km sendte vi 3 stykker mod lejren, så de kunne starte bålene op, samt påbegynde madlavningen. Resten gik en sløjfe rundt om Slåensø. Da søen er Danmarks reneste sø, gjorde vi stop her, tog os et hvil og en kop vand.

Snakken går lystigt når man vandrer derudad, og mange emner blev vendt. Vi mødte flere mountainbikere på turen, alle var de meget høflige og hilste os god tur. Det samme gjaldt de mange turgåere. Vi blev enige om, at friluftsfolket i Silkeborg er meget høflige.

Efter små 18 km og en del højdemeter (vi gik lidt forkert), nåede vi frem til lejren igen. Her var der lagt op til madlavning i bedste ”nak og æd” stil, og to bål buldrede allerede. Henrik, Steffen og Palle havde allerede snittet en hel spand rodfrugter, samt forberedt de to cuvettestege. De kunne derfor med rette placere sig med en kop kaffe foran bålet og lade nogle andre overtage kokketjansen. En bearnaisesauce blev rørt sammen, grillpølser grillet, rodfrugter bagt og stegen stegt. Desserten stod på bagt banan med brun sukker, rom og flødeskum… og så var der ikke et øje tørt!

Regnen gjorde sin ankomst ved 18-tiden, men presenninger holdt os tørre, og de sidste gik i posen med midnat!

Næste morgen blev bålet startet kl. 0730, og Palle fik rørt en lækker havregrød sammen. Formiddagen stod på busch craft og teambilding m.m. Blandt andet stod den på bålkonkurrence. Deltagerne skulle brænde en snor over, der var spændt ud 40 cm over jorden. De fik udleveret ét stykke tørt brænde, resten skulle sankes i skoven. Da snoren var brændt over, skulle deltagerne i tillæg samle og starte en MSR-brænder. Vinderne vandt, og taberne fik lov at vaske den gryde op, som havde stået ”lidt” for længe på bålet med havregrød uden at blive rørt i!

Ud over dette lavede vi forskellige improviserede båretyper til nødflytning af tilskadekomne og så blev der også tid til en kop kaffe foran bålet.

Kl. 12 returnerede vi på efterskolen, hvor vi Robert havde forberedt et oplæg omhandlende de kommende projekter i VIM og kl. 14 var det tid at sige på gensyn.

FOTO: Robert Mortensen

Læs mere om andre aktiviter