Privatlivs- og persondatapolitik

Databeskyttelse og privatliv er vigtigt for Veterans In Motion. Vi lægger vægt på åbenhed omkringvores håndtering og beskyttelse af personoplysninger. Derfor sikrer vi, at dine persondata behandles sikkert og i overensstemmelse med lovgivningen.

I vores persondatapolitik kan du læse, hvilke personlige oplysninger, vi opbevarer om dig, til hvilke formål, på hvilket grundlag, vi anvender oplysningerne, og hvor længe. Der er også oplysninger om dine rettigheder og hvordan du kan bede om at få slettet dine oplysninger (right to be forgotten) eller tilbagekalde et samtykke. Derudover finder du vores cookie-politik, it- og sikkerhedspolitik samt politik for brug af billeder og film.

 

Spørgsmål eller mere information

Har du spørgsmål, eller ønsker du yderligere information, er velkommen til at kontakte os på kontakt@veteransinmotion.dk.

 

Herunder kan du få et overblik over de vigtigste punkter i vores Persondatapolitik.

De personoplysninger, som vi behandler om dig

Vi behandler kun personoplysninger om dig, som er relevante i forhold til den relation, vi har til dig, og som er tilstrækkelige til opfyldelse af vores formål eller til at levere det, du efterspørger. Desuden registrerer og behandler vi de personoplysninger, som vi er forpligtet til i forhold til gældende lovgivning. 

Personoplysninger dækker alle oplysninger, som kan bruges til at identificere dig. Det kan blandt andet være navn, adresse, telefon, e-mailadresse, bankoplysninger og CPR-nummer. Hertil kommer særlige kategorier af personoplysninger, som er følsomme, for eksempel helbredsoplysninger. Disse oplysninger registreres og behandles kun, hvis du har givet samtykke.

De personoplysninger, vi behandler om dig, omfatter både de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig, for eksempel fordi du

  • giver et bidrag til vores arbejde eller på anden måde indgår et samarbejde med os
  • bruger vores tjenester, for eksempel vores websites eller nyhedsbreve
Det bruger vi dine personoplysninger til

Helt konkret bruger vi dine personoplysninger til flere forskellige formål afhængig af, om du støtter vores arbejde med en donation, er fast støttemedlem eller om du blot er bruger af vores websites eller har givet dit samtykke til, at vi må kontakte dig. Vi bruger blandt andet dine personoplysninger til at administrere dine indbetalinger (både i form af sponsorater, medlemsskab og donationer) og relationen til dig, at sende dig relevant information og nyheder.

Hvis du i nogle tilfælde ikke vil afgive personoplysninger, kan det betyde, at vi ikke kan levere de tjenester til dig, som du efterspørger.

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger

Vi opbevarer kun personoplysninger, så længe vi har en legitim grund til det. Vi har fastsat klare regler for, hvilke oplysninger, vi gemmer, og hvor længe. Det betyder, at vi sletter forskellige kategorier af personoplysninger efter forskellige perioder.

Har du for eksempel indbetalt et beløb, for eksempel støttebidrag, er vi lovgivningsmæssigt forpligtet til at gemme navn, adresse, oplysninger om transaktionen samt eventuelt CPR-nummer (i forbindelse med skattefradrag for støttebidrag) i fem år, inklusive indeværende år, fra den dato, vi har registreret den sidste betaling. Mailadresse, telefonnumre og eventuelle kontooplysninger sletter vi efter 24 måneder.

Har du givet samtykke til, at vi må kontakte dig per telefon, e-mail eller sms, vil vi opbevare dine personoplysninger i op til 24 måneder fra den dato, du har givet dit samtykke.

Har du modtaget et af vores nyhedsbreve, opbevarer vi de oplysninger, som vi har registret om dig, i maksimalt 12 måneder, fra du har afmeldt nyhedsbrevet.

Har du givet et særligt samtykke, for eksempel til at deltage i vores informationsmateriale med din historie og/eller dit billede (for eksempel videoer, artikler og pjecer), indgår vi så vidt muligt individuelle aftaler om, hvor længe samtykket gælder. Et samtykke kan til enhver tid tilbagetrækkes. Hvis der for eksempel er tale om trykt materiale, kan vi dog ikke tilbagekalde materialet. Læs mere i vores billed- og videopolitik på denne side.

Dine rettigheder

Du har altid ret til:

  • at få oplyst, hvilke personlige oplysninger, vi har registreret om dig
  • at få sendt en kopi af dine data på en struktureret og almindelig måde samt i et maskinlæsbart format til enten dig eller anden part
  • at få korrigeret dine personoplysninger, hvis de er ukorrekte eller ufuldstændige
  • at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig – medmindre det strider mod gældende lovgivning eller særlige betingelser eller begrænsninger

Kontakt os på  kontakt@veteransinmotion.dk, hvis du vil vide, hvad vi har registreret om dig, eller hvis du vil have nogle af dine oplysninger overført, korrigeret eller slettet.

Datasikkerhed

Vores behandling af personoplysninger er underlagt vores IT- og Sikkerhedspolitik, som blandt andet indeholder regler for håndteringen og opbevaring af data samt vurdering af risikoen for brud på datasikkerheden. Vi håndterer og opbevarer dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende lov og kontakter dig ved mistanke om brud på datasikkerheden.

Klage til tilsynsmyndighed

Hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger, kan du klage til det danske datatilsyn:

Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K., +45 3319 3200, dt@datatilsynet.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os på kontakt@veteransinmotion.dk for at høre mere om dine rettigheder og klage muligheder.

Opdatering af personlige oplysninger

Det er en stor hjælp for os, at dine personoplysninger er korrekte og opdaterede. Derfor beder vi dig oplyse os om relevante ændringer til kontakt@veteransinmotion.dk.

Cookie-politik

Vi bruger cookies på Veterans In Motions websites. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om, hvordan du bruger siden, så vi løbende kan forbedre den. Cookies på veteransinmotion.dk bruges til optimering af indholdet, trafikmåling, integration af sociale tjenester som Facebook og indlejring af tjenester som YouTube.

1. Hvad er en cookie

Som de fleste andre hjemmesider bruger Veterans In Motion cookies. Cookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.

En cookie er en fil, som lægges på din computer eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du får information om, at vi sætter cookies, inden de sættes. Det er vi – og alle andre – forpligtede til.

Læs mere på Erhvervsstyrelsen.dk om cookies og det juridiske grundlag i “Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr” (Cookiebekendtgørelsen).

2. Sådan sletter eller blokerer du for cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services på internettet, du ikke kan bruge.

Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.

3. Typer af cookies på vores website

Systemets egen cookie, samt trafikmålings-cookie: Det er dem, der sikrer, at alt på hjemmesiden fungerer, som du forventer det. Trafikmålings-cookien giver os oplysninger om besøgstal.

Cookies fra indlejrede tjenester: Sikrer funktionaliteten af indlejrede tjenester og placeres af tredjepart

3.1 Systemets egne cookies

Veterans In Motion website er bygget på WordPress og Divi Theme, der benytter en cookie til at optimere brugeroplevelsen. Formålet med besøgsstatistikken er at blive klogere på hvor mange mennesker, der besøger websitet, hvilken type teknologi, de bruger (for eksempel Mac eller Windows), hvor lang tid, de bruger på sitet, hvilke sider de ser på, med mere. Dette hjælper os til løbende at forbedre vores hjemmeside og giver os mulighed for at optimere indholdet til dig.

3.2 Indlejrede tjenester

Vi benytter en række tredjepartstjenester til at vise indlejret (embedded) indhold på websitet. Formålet er at gøre det muligt at se videoer med mere, der ligger på disse tjenester, uden først at forlade Veterans In Motions website. Veterans In Motion benytter ikke selv annoncer på websitet, men nogle af vores indlejrede tjenester indeholder annoncer. Der bliver sat cookies af YouTube.

4. Ejeroplysninger

Veterans In Motion, CVR-nr.: 3617 8116, Doris Lessings Vej 31, 3. tv, 2300 København S, kontakt@veteransinmotion.dk

Billed- og videopolitik
I Veterans In Motion er vi glade for at kunne bruge billeder og videoer til at formidle vores arbejde og veteranernes historier. Samtidigt tager vi gældende lovgivning og ikke mindst beskyttelse af de fotograferedes rettigheder meget seriøst. Vi har derfor en klar defineret billede- og videopolitik, som alle medvirkende bliver gjort opmærksom på.
  • Minimum én gang årligt vurderer vi om de billeder og film, vi bruger i vores arbejde, stadig har berettigelse til at blive brugt og i hvilke sammenhænge.
  • Vi indhenter altid tilladelse til brug af film og billeder til brug på vores digitale- og socialemedier (for eksempel website, Facebook og nyhedsbreve) samt i trykte medier (for eksempel foldere eller pressen).
  • Vi gør opmærksom på de fotograferedes rettigheder – og at de til hver en tid kan anmode en om berigtigelse eller sletning af oplysningerne eller begrænsning af behandlingen af deres oplysninger samt brugen af billeder og/eller video hvori de optræder.
  • Vi gør opmærksom på, at de fotograferede til enhver tid kan klage over vores behandling af deres personoplysninger til både til os på kontakt@veteransinmotion.dk såvel som til Datatilsynet.