Om os

Veterans In Motion (VIM) er en velgørende forening, der er startet på initiativ af en gruppe tilskadekomne veteraner. Den har som formål at udnytte aktiviteter og oplevelser til at fremme personlige kvaliteter hos sårede veteraner og tilsvarende tilskadekomne som skridt på vejen mod deres udfoldelse som hele mennesker. Det helt store mål for projektet er en ekspedition til Grønland under kyndig vejledning fra Frømandskorpset, Jægerkorpset og Slædepatruljen Sirius.

Projektet har fra begyndelsen haft en professionel tilgang til opgaverne. Arbejdsgruppen bag VIM er en blanding af folk med erfaring inden for rehabilitering af sårede soldater og erfaring inden for forsvaret.

Projektgruppen består af Rune Oland Tanggaard, projektleder i DIF Soldaterprojekt, Christian Alexander Lanz, repræsentant for gruppen af skadede veteraner og formand i foreningen, Jakob og Nicklas Bjaaland, projektkoordinator på den danske Invictus Games delegation samt officer i Hæren.

Disse vil sammen med nogle af Danmarks bedste ressourcepersoner, bestående af fysioterapeut Christian Langhorn fra Rigshospitalet, bandagist Brian Lousdal fra Bandagist Kompagniet og repræsentanter fra de danske elite enheder (Frømandskorpset, Jægerkorpset og Slædepatruljen Sirius), være med til at sikre en professionel ramme for projektet.

”Jeg har siden starten af 2015 været en del af foreningen, og har blandt andet deltaget i Vasaloppet og Arctic Challenge. Foreningen har været et fast holdepunkt for mig i forhold til min personlige udvikling.

Jeg bruger alle mine ressourcer på at flytte mig i en positiv retning, og Veterans In Motion har været med til at skabe det indhold og de rammer som har gjort det muligt.

Jeg tror på at man igennem store fysiske og mentale udfordringer kan udfordre synet på sig selv og den situation man befinder sig i, og jeg tror på, at man bliver den historie, man fortæller om sig selv, og de ting man gør. Derfor fortæller jeg historien om et menneske, som aldrig stopper med at kæmpe, og som altid vil søge eventyret og lykken.”

Jonas Hjorth Andersen
Udsendt til Afghanistan hold ISAF 9. Diagnosticeret med PTSD

”Hvorfor sige nej? Hvis ikke det var for min skade, ville jeg aldrig være blevet tilbudt sådan en tur, så jeg føler, at jeg skylder mig selv altid at have ja-hatten på.

På turen blev jeg mindet om, hvordan man bliver den bedst mulige version af sig selv, fordi man stiller krav til hinanden og derfor vil gøre alt, hvad man kan for ikke at skulle være en byrde for gruppen.
Derfor bliver kontrasten til det civile liv, så meget mere tydelig.”

Henrik Morgen
Udsendt til Afghanistan hold ISAF 13. Amputeret gennem højre underben