De sårede soldater

‘Lanz’

28 år, København

– ISAF 14

‘Richardo’

29 år, København

– ISAF 4
– ISAF 7

 

Læs mere

SKADE
Skudt af finskytte/snigskytte.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Afprøve mine grænser og presse mig ud over dem. Hvis jeg samtidig kan være et motiverende forbillede for andre, gør det kun sagen bedre.

TIL DAGLIG
Læser BSc. i erhvervsøkonomi og projektledelse på Copenhagen Business School (CBS).

Læs mere

SKADE
Dobbelt ben amputeret over knæene efter at blive ramt af en improviseret sprængladning under en fodpatrulje i Helmand provinsen i Afghanistan i 2009.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Jeg har altid været meget fysisk aktiv min hverdag før min skade. og min ulykke har selvfølgelig ændret mit liv en del. Når det er sagt, så har jeg lært at se muligheder frem for begrænsninger. Det har betydet, at jeg har måtte tilpasse mine aktiviteter efter hvad jeg kan og hvordan jeg udføre det. Artic Challenge vil på alle fronter udfordre mig og ikke mindst mit handicap. Jeg finder det interessant at arbejde med ens eget mentale sind og rykke ens egen grænser.

TIL DAGLIG
Følger jeg forsvarets rehabiliterings forløb hvor jeg til dagligt læser HF enkeltfag. Derudover bor jeg sammen med min kæreste Maria sammen med vores fælles søn Valdemar.

‘Jonas’

28 år, Hornbæk

– ISAF 9

 

‘Kim’

32 år, Mårslet

– IRAK 9
– KFOR 19, 23

Læs mere

SKADE
PTSD

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Jeg har siden projektets start været fascineret af den store ambition og det store mål, en arktisk ekspedition er. Selvom jeg er psykisk udfordret, er min lyst til eventyr ikke mindsket, og jeg ved, at jeg i dette projekt får mulighed for at arbejde med mig selv, fortsætte min udvikling samt bringe de bedste sider af mig selv i spil – alt sammen i et fantastisk setup med fantastiske mennesker.

TIL DAGLIG
Til daglig læser jeg en Master of Business Coaching på deltid, hvilket til tider indeholder mange udfordringer i forhold til indlæring, koncentration og hukommelse, som er nogle af de parametre, jeg er udfordret på. Derudover bruger jeg tid på at istandsætte mit og min kones fantastiske hjem i det omfang, jeg har overskud. Træning ligger som en fast del af en god uge og giver overskud til mine andre gøremål.

Læs mere

SKADE
Amputeret en tredjedel af højre fod, inkl. to yderste tæer. Trykskader på venstre underben og en afskåret lægbensknogle. Reduceret bevægelighed i begge fodled.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Min motivation for at deltage er, at jeg ønsker at flytte grænser. At opnå et resultat, som ligner noget, der næsten er umuligt, og så alligevel lykkes, er en fed fornemmelse.

Man opbygger et venskab med mennesker, som har en utrolig viljestyrke, hvilket også er har en stor betydning.

TIL DAGLIG
Jeg arbejder som design engineer ved Frecon, som er et konsulentfirma indenfor mekaniske konstruktioner og beregninger. I min fritid er jeg sammen med min familie, og jeg dyrker løb (marathon) og kørestolsbasketball.

‘Jakob’

39 år, København

– UNPREDEP SCANDCOY 9 (Makedonien)
– KFOR 1
– IRAK 3
– ISAF 4, 9, 15
– OIR-3 (Irak)

‘Munke’

29 år, Odense

– ISAF 5
– ISAF 8

Læs mere

SKADE
KFOR 1, 2000. Skade på højre lår. Åbent lårbensbrud, overrivning af muskler og sener, overrevet arterie, samt åbent kraniebrud. Adductor magnus, den største indadføringsmuskel var så beskadiget, at den ikke kunne reddes og derfor blev fjernet. Skader pådraget som følger af trafikuheld med militær køretøj, hvor jeg var passager.

ISAF 4, 2007. Skader på begge underben. Højre ankelled svært beskadiget af fem gennemgående brud, samt en mængde brud i for- og mellemfod. Her efterfølgende bl.a. fået transplanteret nyt knoglemateriale ind i foden. Som følge heraf har jeg fået nedsat bevægelighed i ankelledet i begge retninger. På venstre underben større vævsskade. Skaderne er pådraget som følge af vejsidebombeeksplosion.

I forbindelse med begge tilfælde var det uvist i de første 3-4 uger efter hændelserne, om der skulke foretages amputation af henholdsvis ben og ankel. Heldigvis lykkedes det begge gange at undgå dette.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Jeg har altid holdt meget af fysiske aktiviteter og udfordringer og gerne i rammen af oplevelser i naturen. Så for mig er projektet en kæmpe mulighed for at udfordre mig selv sammen med andre super motiverede og inspirerende deltagere.

Sidst, men ikke mindst, så har jeg den opfattelse, at der ikke er nogle mål, som er umulige, blot man besidder viljen.

TIL DAGLIG
Jeg arbejder til dagligt i forsvaret, hvilket jeg har gjort siden 1996.

Læs mere

SKADE
PTSD

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Jeg er udpræget friluftsmenneske. At hjælpe skadede kollegaer med at gennemføre og gennemføre det sammen med dem vil være en kæmpe oplevelse og sejr. Trods de skader, de har fået, kan de stadig opnå mange ting her i livet, og livet kan sagtens leves fuldt ud.

TIL DAGLIG
Jeg er på CU på Aalborg Sportshøjskole på Outdoorleader-linjen, hvor jeg bliver uddannet SUP-instruktør, klatreinstruktør, snowboardinstruktør, windsurfinginstruktør, MTB-instruktør, coach, guide, teambuilding-instruktør, kano- og kajakinstruktør og lidt andet også.

‘Morgen’

32 år, København

– ISAF 13

‘Mark’

33 år, Solrød

– KFOR 7
– IRAK 2
– ISAF 1, 2, 8

Læs mere

SKADE
Amputeret gennem højre underben.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Hvorfor sige nej? Hvis ikke det var for min skade, ville jeg aldrig være blevet tilbudt sådan en tur, så jeg føler, at jeg skylder mig selv altid at have ja-hatten på.

TIL DAGLIG
Jeg læser til lærer på Zahles Seminarium

Læs mere

SKADE
Dobbelt benamputeret knæ X, hofte X samt venstre tommelfinger.

MOTIVATION FOR DELTAGELSE
Det er en kæmpeudfordring både på det fysiske og psykiske plan. Jeg vil også gerne rykke grænser for, hvad der er muligt for en, som har mistet begge ben og også gerne vil opleve en masse ting – selvom jeg mistede en del af mig selv, så skal det ikke stoppe mig for at komme ud og se verden på andre måder.

TIL DAGLIG
Jeg arbejder til daglig ved FKIT  (Forsvarets Koncerns Fælles Informatiktjeneste) som lager- og logistikarbejder. Desuden er jeg i gang med en uddannelse indenfor samme område.

‘MT’

31 år, København

– ISAF 8

Læs mere

SKADE:
Distortionstraume langs hele ryggen. BINT (Blast induce neurotrauma) – nerveskader til højre arm og højre ben. Nedsat hørelse på højre øre.

MOTIVATION FOR AT DELTAGE
At udfordre mig selv på en større skala og bevise, at et handikap ikke behøver være en hindring for at gøre ekstreme ting.

Jeg tror, det vil udvikle mig som person at prøve grænser af på en anden måde, end jeg tidligere har gjort, og så er det en enestående mulighed for oplevelser, man normalt ikke kan få.

TIL DAGLIG
Til daglig arbejder jeg med it og sikkerhedsrådgivning.

“Aktiviteterne i VIM er en oplagt mulighed for at bevise over for mig selv, at jeg stadig kan.”

‘Lanz’
Afghanistan hold 14

”Projektet en kæmpe mulighed for at udfordre mig selv sammen med andre super motiverede og inspirerende deltagere.”

‘Jakob’
Bl.a. Irak hold 3 og Afghanistan hold 4, 9, 15