Arctic Challenge

Veterans In Motions grønlandsekspedition

Grader

Kilometer

Dage

Formålet er at vise omverdenen, at vi med Arctic Challenge kunne rykke fysisk og psykisk sårede soldaters grænser, og at de på trods af deres skader stadigvæk er en kæmpe ressource. Det skulle være med til at give erhvervslivet indsigt i det skjulte potentiale der er gemt i de danske veteraner – både dem der er kommet hele hjem og dem, der har ar på sjæl og krop.

Arctic Challenge løb af stablen i marts 2017 langs Grønlands østkyst i Nationalparken. Her skulle ekspeditionen på cirka 20 veteraner hvoraf halvdelen var såret fysisk eller psykisk i løbet af en måned tilbagelægge 400 km på turski. Under ekspeditionen blev veteranerne udsat for alt, hvad Grønlands barske natur havde at byde på: lige fra hårdt vejr og minusgrader til smukke naturscenarier og vilde dyr.

For at sikre at ekspeditionen forløb forsvarligt og blev en succes, havde Veterans In Motion hentet assistance fra Forsvarets eliteenheder. Således indeholdt projektgruppen for Arctic Challenge personer fra Jægerkorpset, Frømandskorpset samt patruljefører og instruktører fra Slædepatruljen Sirius. Derudover deltog en læge, bandagist og fysioterapeut på selve ekspeditionen.

For at sikre, at hele målet med ekspeditionen blev nået, og erhvervslivet og den danske befolkning fik kendskab til det store uopdyrkede potentiale blandt veteraner, blev Arctic Challenge og tiden op til fulgt af freelance-dokumentarfilm-fotografer. Dette resulterede i dokumentaren ‘Brygmann & krigsveteranerne’ som blev vist i fire afsnit på Kanal 5 i efteråret 2017.

Vores hovedsponsorer

“Aktiviteterne i VIM en oplagt mulighed for at bevise over for mig selv, at jeg stadig kan.”

Christian Lanz
Afghanistan hold 14.

”Jeg elsker udfordringer som giver mig en følelse af, at mit handicap ikke er nogen hindring”

Mark Peters
Kosovo hold 7, Irak hold 2, Afghanistan hold 1, 2 og 8.